top of page
_I2A8419.jpg

Om oss i Losnabakken Kennel

Geir Langset

Jeg er født i 1965 og har vært aktiv konkurranseskytter i DFS i 24 år. Jaktinteressen fikk jeg da jeg ble med min bestefar på jakt i tenårene og dette utviklet seg tidlig til interesse for jakt med hund. Fikk min første hund når jeg var 18 år og det var en NEG med navn Snerta. Etter dette har det blitt mange jakthunder og har hatt forskjellige raser fra Hamiltonstøver, Finsk støvere, Dunker, Engelsk setter, Dachs, Jämthunder, Finsk Spetser, Karelsk Bjørnehunder og til Norsk Elghund Grå. Har derfor bygd opp en rimelig bra erfaring på jakthunder, noe som er godt å ha i denne bransjen. Jeg gikk frem min første elghund til løshundchampionat i 1995 og har vært løshunddommer siden 1999. Fra før har jeg vært ettersøksdommer siden 1992 og ble også bandhunddommer i 2021. Jeg har også vært sekretær i Gudbrandsdal Elghundklubb i noen år samt vært i Løshundkomiteen i Norske Elghundklubbers Forbund. Har også vært engasjert i HD gruppa både i Norsk Kennel Klubb og Norske Elghundklubbers Forbund. Er i dag også veldig engasjert i Gudbrandsdal Elghundklubb sin løshundkomitee og er prøveleder for løshundprøver i klubben.

I 1995 startet jeg opp Losnabakken Kennel da jeg fikk stor interesse av å få frem gode kombinasjoner av Norsk Elghund Grå. Dette har etter hvert blitt en livsstil sammen med Berit som kom inn i mitt liv i 2002. Kan vel da si med sikkerhet si at satsingen ikke ble noe mindre. Siden 2011 har jeg viet all min tid til hund da jeg ble 100% ufør pga senskader fra en yrkesskade. I 2020 hadde vi vårt første kull med Karelsk Bjørnehund som er en rase vi har fått veldig sansen for og vil fortsette med dette i tillegg til Norsk Elghund Grå og selvfølgelig Islandsk Fårehund som er Linn sitt bord.

Berit Langset

Jeg er født 1966 og har hatt stor interesse for dyr hele livet både igjennom utdanning og fritid. Fikk min første hund i tenårene en labrador som hette Lady. I 2002 ble jeg samboer og etter hvert gift med Geir. Vi utvidet oppdrettet på Losnabakken med flere individ og økte aktiviteten betydelig. Er i dag engasjert med på alt som foregår på Losnabakken Kennel ifra kondistrening, valping, jakttrening, utstillinger og jaktprøver i tillegg til fast stilling på Trofe AS på Lillehammer. Ellers er jeg også primus motor på en fast ukentlig miljøtrening som vi starta opp i 2014. Dette er for alle hunderaser og foregår nede på Stavsplassen i sentrum av Tretten. Dette foregår en dag i uka stort sett hele året og har jevnt 20-25 deltagere, men til tider er vi oppe i hele 45 stk så det blir nesten som ei lita utstilling.

274256197_353202676680982_4946070877912128160_n.jpg

Linn Langset

Ble medinnehaver i kennelen i 2020. Så og si født og oppvokst i valpekasse. Alltid hatt stor interesse for hund, og er utdanne autorisert dyrepleier (jobbet som det i 8år), nå jobber jeg hos BioBank AS som labratoriemedarbeider. Jeg er utdannet autorisert ringsekretær i NKK og utdannet eksteriørdommer i FCI for gråhund, jämthund, NES, Karelsk bjørnhund og finsk spets (planen er alle elghundrasene og islandsk fårehund) Startet utdannelse som jaktprøve dommer høsten 2021.  Fikk min første islandske fårehund i 2004, og første kull ble født i 2006 og er i dag den som har hovedansvaret for rasen i kennelen. Høsten blir tilbragt i skogen med hundetrening og elgjakt med min familie, og ellers i året er det utstillinger som står høyt på aktivitetslisten.

bottom of page